KONTAKT GOLDEN LABRADOR MOPS FRALLOR VALPAR FOTON NYHETER START
hundkompetens.com rossmix.se valptips.se goldnews.se

Vi finns nu på rossmix.se

rossmix.com kommer att finnas kvar som den är idag (januari 2017)

Puppies by Selma & Gibson

Valparna äter fyra gånger om dagen, men fortfarande också från mamma Selma. De är ute hela dagarna och mår utmärkt av sol, värme och lite vind. Det är full fart en liten stund, sedan somnar de alla tillsammans. Mamma Selma går nu med på promenaderna och uppskattar lite egen tid. Annars föredrar hon förstås köket där det alltid finns lite gott att få. Imorron ska valparna besiktigas av veterinären och vaccineras.

Ch Rossmix Hung Up, Selma, är en nyfiken, glad och aktiv tik som älskar att simma och bada, springa lös i skogen och koppla av i köket. Om det finns en fåtölj eller soffa, kryper hon gärna ner där. Hon har haft en valpkull tidigare, där vi har en tik kvar som vi kallar Louise (Rossmix Loire). Selma busar och leker fortfarande mycket med sin dotter Louise.

Ch Rossmix Braveheart, Gibson, är en mycket stabil, positiv och glad hane. Han har lämnat trevliga valpar, lika trevliga som han är själv.

Här är några av hundarna i valparnas stamtavla.


Friendship Merriwagga (Ch Mjaeumhögdas Classic Sound - Friendship Mathilda). Wagga var en fantastisk avelstik. Alltid glad och svansviftande, kröp gärna ner i någon annans valplåda om möjligheten fanns, diade sina valpar i flera månader, bra på att uppfostra både sina och andras valpar. Från Wagga har jag fått mycket, både en stor lärdom och många, många trevliga och fina valpar.

Honey Queens Garbo (Gills Garfield - Honey Queens Gilda). Greta är en tik som är full av humor, alltid rufsig i håret, glad och full av hyss. Och alltid envist hungrig! Hon fyller 12 år, men är lika pigg och glad som vanligt.


Gills Garfield (Ch Lovehayne Darter - Ferryside Fashion For Twinkle), Kelvin.


Rossmix Too Late (Donnyrose Julius - Honey Queens Garbo), Twitch.


Ch Rossmix Braveheart, kallas Gibson till varda

From this combination we hope to get solid temperaments, looks and good working ability.

Gibson has produced nice puppies earlier with lovely temperaments. His puppies are always happy and wagging their tales.

Selma has had one litter earlier and produced puppies with good temperaments, working ability and nice looking.


Ch Rossmix Braveheart.


Ch Karvin A Kind Of Feeling has only had 5 litters (24 puppies) in Sweden and one i Norway, he has produced well. He has produced more bitches (17) than males (7). Of 24 puppies, there are 18 x-rayed in Sweden in hips, 17 are A or B. In elbows, 18 are x-rayed; 16 are 0+0.


Ch Karvin A Kind Of Feeling (Ch Goldensoul Feelgood - Ch Rossmix Save The Best For Last). Fille är en härlig hane som alltid viftar på sin svans, han är snäll och vänlig mot allt och alla, precis som hans son Gibson.


Ch Stanroph Say Hi To Rossmix (Ch Stanroph Endelwood Nicolas - Ch Stanroph She's Got The Looks), Colin.


Valparna äter nu fyra gånger om dagen, men fortfarande också från mamma Selma. De är ute hela dagarna och mår utmärkt av sol, värme och lite vind. Det är full fart en liten stund, sedan somnar de alla tillsammans. Mamma Selma går nu med på promenaderna och uppskattar lite egen tid. Annars föredrar hon förstås köket där det alltid finns lite gott att få.

 


Här är andra omgången bilder på Selmas valpar. De har nu fått flytta ut i solskenet tillsammans med mamma Selma. De har börjat äta valpmat, ett par gånger om dagen, men diar fortfarande. Valparna är fortfrande kraftiga och rejäla med fina huvuden och utmärkt pigment. Valparna har också fått sina halsband; pojkarna har halsband, flickorna inga.

 


Här är de första bilderna på Selmas valpar. De har just blivit avmaskade för andra gången, fått mat av mamma Selma och somnat. All valparna får mer eller mindre färg. Av tikarna är det en som har mer färg än de andra två. Den ljusaste är den största tikvalpen. Valparna är kraftiga och rejäla med fina huvudformer och bra pigment.

© rossmix.se 1991 - 2018