KONTAKT GOLDEN LABRADOR MOPS FRALLOR VALPAR FOTON NYHETER START
hundkompetens.com rossmix.se valptips.se goldnews.se

Vi finns nu på rossmix.se

rossmix.com kommer att finnas kvar som den är idag (januari 2017)

LPII Rossmix Good Decision

(FINUCH Kerrien Raleigh - Ch Rossmix Please Be My Dream)

2001 - 2013.

Lesley är efter Vera, SU(u)CH Rossmix Please Be My Dream och Kurre, FINUCH Kerrien Raleigh.

Rossmix Good Decision är ett mycket bra namn. För det är precis det han är, ett bra beslut. Lesley är en riktig allroundhund. Han har stor arbetslust och uthållighet, han är en ihärdig apportör som även har en del förtjänster när det gäller exteriören. Dessutom är det en mentalt stark hund. Han lekte sig igenom ett MH (mentalbeskrivning hund) sommaren 2005. Hade han fått, hade han gått banan en gång till.

Lesley och lydnaden
Lesley tycker att allt är kul, om det är tävlingslydnad eller cirkuskonster, det spelar ingen roll. Att träna Lesley är en ren fröjd. Han fokuserar och lär sig snabbt.

Lesley lekte sig igenom tävlingslydnadsklasserna ett och två. Han väcker alltid munterhet hos publiken och vi får många applåder även när vi inte tar hem en tia i ett moment. Flera gånger har han fått omdömet tävlingens gladaste hund. Och hittills har han alltid tagit sina 1:a pris. Nu är det lydnadsklass tre som gäller. Bara matte vågar starta.

Lesley och apportering
Att apportera hör till livets glädjeämnen, tycker Lesley. Eftersom matte inte är så förtjust i fåglar är det dummies som gäller. Han har ett effektivt sökarbete, ett utmärkt minne och är lyhörd på mig när han arbetar och han tröttnar aldrig!

Med liv och lust har han deltagit på ett working test. Vi hade testets bästa fotgående och de snabbaste och snyggaste avlämningarna, men vi bommade en station på grund av att han hela tiden söker mattes ögonkontakt och det går inte för sig när det kastas en markering.

Lesley och viltspår
Lesley tycker även att spåra är jätteroligt. Alldeles för roligt - det går för fort. Han är som ett lokomotiv. Förvisso spårsäker men tempot! För att få ned honom i tempo måste jag cykla honom i cirka en timme samt låta honom hämta in ett stort antal dummisar. Att starta på ett anlagsprov är inte att tänka på. Det är alldeles för enkelt.

Lesley på utställning
Lesley har flera CK från utställningar och ett flertal klassvinster och placeringar i bästa hanklass både officiellt och inofficiellt. Flera gånger har han varit placerad 2:a bästa hane utställning både som junior, unghund och i öppen klass. Men certen har gått oss förbi. Men Lesley är lika glad för det.

Lesley tycker att utställning är jättekul. Redan när han hoppar ur bilen vid utställningsplatsen och ser alla hundar så tjuter han av förväntan. Han springer gladeligen runt i ringen och står och viftar glatt på sin svans under hela bedömningen. Lesleys styrka är hans starka kropp och hans charm och som vanligt tröttnar han aldrig.

Okritiskt skrivet av matte Anette Hellgren.

 

© rossmix.se 1991 - 2018