KONTAKT GOLDEN LABRADOR MOPS FRALLOR VALPAR FOTON NYHETER START
hundkompetens.com rossmix.se valptips.se goldnews.se

Vi finns nu på rossmix.se

rossmix.com kommer att finnas kvar som den är idag (januari 2017)

Kerstin Andersson

Jag har levt med hund nästan hela mitt liv. Vår första golden skaffade mina föräldrar 1977; en goldentik sonm vi kallade Schanny. Tyvärr gick hon bort efter något år. Ganska snart fick vi överta en ny golden. Denna gång en stor hane som var 4 år gammal; Micko var en otrolig snäll och god hund. Han var med mig på allt jag gjorde. Sov jag sov han, badade jag badade han, åkte jag pulka satt han med mig i pulkan. Tänk att få växa upp med en sån kamrat. Jag brukar säga att det är tack vare honom som jag älskar golden idag.

Genom åren har vår familj haft flera hundar både golden och labradorer. Vi har oftast tagit över vuxna hundar som av olika anledningar behövt byta hem.

2004 fick jag kontakt med Helene och kennel Rossmix. då Helenes Allis, Rossmix No More Waiting, flyttade hem till mig. Tänk vilken hund jag fick, otroligt vacker och smart hund. Helene fortsatte ställa ut Allis, som fortsatte vinna stort i utställningsringen. 2007 vann Allis sin andra SV-titel. Dagen efter blev hon min även på pappret, jag fyllde år den dagen, vilken födelsedagspresent!

Strax efter att Allis flyttat hem till mig, frågade Helene om jag kunde hjälpa henne att vara hundvakt en helg. Självklart sa jag JA! Då bodde det tio hundar på kenneln och med mina två hade jag fullt upp, men vad kul det var, så här ville jag också ha det; fina, trevliga, härliga hundar i massor!

Sen dess har jag hjälpt till på Rossmix. Jag har fått uppleva mycket som hundvakt; saker som många nya inom kennellivet inte har möjlighet att vara med om, innan man får sin första valpkull. 2008 gick jag Goldenklubbens uppfödarutblidning.

Jag har haft två ortoliga lärare i Helene och Moa, båda två kan mycket om hund, men jag har fortfarande massor att lära mig.

Att få gå med i Rossmix är för mig en stor ära.

 

© rossmix.se 1991 - 2018