KONTAKT GOLDEN LABRADOR MOPS FRALLOR VALPAR FOTON NYHETER START
hundkompetens.com rossmix.se valptips.se goldnews.se

Vi finns nu på rossmix.se

rossmix.com kommer att finnas kvar som den är idag (januari 2017)

Helene Strömbom

Min första egna hund var en cocker spaniel som jag köpte 1974, sedan följde ännu en cocker och senare två yorkshireterrier. Min första golden köpte jag i slutet av 80-talet. För mig är det väsentligt att leva med hundar som fungerar i dagens samhälle. Både golden och labrador ska vara stabila, kloka och lättlärda hundar. De ska kunna fungera i olika miljöer med samma livsglädje och glatt viftande svansar. Dessutom ska man kunna använda dem till det mesta som lydnad, apportering eller andra aktiviteter.

Vi lever med våra hundar, går promenader varje dag dels i skog och dels på öppna fält. Vi har oftast flera hundar med oss och då är det bra att ha lite extra uppsikt. Hundarna är sedan ute med oss hela dagarna, för att efter middagen komma in och sova gott innan de nattas. Alla hundar får var sitt kex till natten.

Sedan 2004 är vi två som innehar kennelnamnet Rossmix. Vi har en mindre uppfödning av golden och labrador retriever. Vi har även två mopsar och en fransk bulldog.

Både golden och labrador är apporterande fågelhundar som trivs mycket bra med arbete i harmoni med sin förare. Det krävs dock en hel del arbete med att få sin valp till ett trevligt sällskap som vuxen hund, därför ingår valpträffar samt ständig kontakt vid funderingar eller eventuella problem.

I början av 90-talet var jag aktiv inom Golden retrieverklubben, dels genom att vara medlem i GRKs styrelse och dels som redaktör för vår klubbtidning Golden Nytt under nästan tio år. Har haft egna kurser i viltspår, jaktträning och vardagslydnad för valpar och unghundar, trimning och handling. Har godkänt genomgått Golden retrieverklubbens uppfödarutbildning och är medlem i GRK sedan flera år.

Oftast ett par valpträffar första året
Första valpträffen brukar vara när valparna är 3 - 4 månader, då vi egentligen bara träffas med valparna och ser så att allt verkar bra. Vi går igenom hur man lär sin valp gå i koppel, komma på inkallning och jag visar också lite kontaktövningar.

Valpträff nr 2 - 3 är när valparna blivit lite äldre. Vi går igenom hur man kan börja träna sin valp till att bli apportör. Jag visar trimning och hur man visar sin valp på utställning. På valpträff nr 4 får valpköparna själva bestämma innehållet.

Våra valpar säljs naturligtvis veterinärbesiktigade, avmaskade, ID märkta och vaccinerade. Vid försäljning använder vi SKKs köpeavtal.

Tänk på att vi som uppfödare har många valpköpare, och att du bara har en uppfödare, så hör gärna av dig och berätta hur du och din hund har det!

Helene Strömbom
Eriksund Enåkersby 320, SE-744 93 Runhällen

helene@rossmix.se

Mer information om golden retriever
Sedan jag slutade som redaktör för GRKs klubbtidning Golden Nytt, har jag tillsammans med min väninna Anette Hellgren, skapat två nya hemsidor med mycket läsning om golden retriever.

Vi började med www.valptips.se, men har nu fortsatt med www.goldnews.se. Anette är hundinstruktör och har haft kurser för retriever i Stockholmsområdet under åtskilliga år och har tre egna golden.

Vi gör inte anspråk på att veta allt om golden, men en hel del har vi lärt oss genom åren. Vi delar med oss av våra erfarenheter av att leva, träna, tävla, ställa ut, föda upp och älska rasen golden retriever.

Helene Strömbom

© rossmix.se 1991 - 2018