KONTAKT GOLDEN LABRADOR MOPS FRALLOR VALPAR FOTON NYHETER START
hundkompetens.com rossmix.se valptips.se goldnews.se

Vi finns nu på rossmix.se

rossmix.com kommer att finnas kvar som den är idag (januari 2017)

MultiCh First Come Del Valle De Pielagos & Ch Sangold Le Petit Pois

Valparna föddes den 22 maj 2014, 8 hanar och 3 tikar. De är redo att flytta till sina nya hem den 17 juli. HÄR finns mer information.


2014-07-10


2014-06-30


2014-06-28, idag är valparna fem veckor.

Nu har valparna fått flytta ut i hundhuset, där det finns gott om plats för både mamma Bellis och valparna. De äter nu Happy Dog valpfoder tre gånger om dagen. Ibland blir det lite extra gott med välling ovanpå maten. Bellis har fortfarande gott om mjölk, det är bra för valparna att dia sin mamma så länge som möjligt.

Vi har haft vår första valptitt för våra valpköpare och valparna är nu registrerade i SKK med sina officiella namn. Eftersom pappan är från Spanien, fick de namn efter spanska orter.

 


2014-06-18, valparna är idag nästan fyra veckor.

Och idag har valparna varit ute för första gången i det fina sommarvädret! De tyckte nog det var lite annorlunda, det blev lite pip i början, men sen så gick det bra. Mamma Bellis la sig ner för att ge dem mat och alla fick plats.


2014-06-16, valparna är idag drygt tre veckor gamla.

Nu är valparna drygt tre veckor. De har blivit avmaskade första gången med Welpan, och det gick utmärkt. De har också fått sina halsband i olika färger, så att vi enkelt ska kunna se vem som är vem. De är fortfarande väldigt lika varandra, inte mycket skillnad i vikt heller, kanske bara 200 g mellan den största och den minsta valpen.

De har också fått flytta ut i hundhuset, där det är större plats för valpar och mamma Bellis. Nu serveras välling ett par gånger om dagen och det är smask!

Mamma Bellis har varit lite dålig, bara ett dygn, men det är nu som vanligt igen. Hon har fortfarande massor av mjölk och tillbringar nästan hela dygnet tillsammans med de små.

 


2014-06-05, valparna är idag två veckor gamla.

Idag är valparna två veckor gamla. Mamma Bellis är fortfarande mycket mån om sina valpar, hon äter mindre portioner med mat fem gånger per dag för att minska trycket på hennes egen mage. Hon har väldigt god aptit! Hon har bra med mjölk. Hon kommer gärna ner i köket och hälsar på oss andra, men ligger helst i närheten av sin valplåda. Hon är en bra och balanserad mamma, inte överdrivet inkännande, inte heller ointresserad, hon sköter sina valpar på ett bra sätt. Hon är också bra på att kliva i lådan, väldigt försiktigt men ändå bestämt så att ingen av valparna kommer i kläm.

Valparna har nu fått ögon och börjat höra lite. De är tjocka och goa! Pigmentet har kommit fint och alla är nu kolsvarta på näsa och under tassarna. En del har också mörkgråa magar. Vi har också märkt valparna med virkade bomullshalsband. En hane är omärkt, de andra har fått olika färger och de två tikarna är rosa och senap.

Nästa vecka är det dags för den första avmaskningen, vi använder då Welpan som är enkelt att administrera på små valpar.

 


2014-05-28, valparna sex dagar gamla. Valparna blir större, grövre, får tjockare päls och mycket pigment. Mamma Bellis vårdar dom ömt.

Valparna är idag sex dygn gamla, allt går utmärkt och de växer och växer. Än händer det inte så mycket, mer än själva växandet. Pigmentet som tidigare var lite rosa, har nu vänt och blivit svart. Pälsarna har börjat våga sig över ryggen, det är ett gott tecken för att de blir välpälsade som vuxna.

Ingen av valparna blir riktigt ljus, alla blir nog ljust gyllenfärgade. Valparna är väldigt typlika varandra, de ser ut som om de är stöpta i samma form alla elva.

Mamma Bellis sköter dom nogsamt och med stor entusiasm. Idag när jag satt vid min dator, kom hon upp och lät lite annorlunda; hon hade en av mina smörgåsar i munnen, gick omkring med den länge flinande och kisande, tills hon åt upp den!

Och så kom mamma Bellis upp ur köket med en smörgås i munnen, den hade hon snott förstås. Men var mycket stolt över den, bar omkring på den länge innan den slank ner i magen.

 


De första bilderna på valparna.

© rossmix.se 1991 - 2018